Przemysł piekarniczy
Firmy przemysł piekarniczy w Polsce są przedstawione na tej stronie. Użyj filtra, aby wyszukać żądane województwo lub branżę.
Przez lata z małej piekarenki z jednym piecem staliśmy się dużą piekarnią dysponującą trzema zakładami produkcyjnymi.
Firma „Piekarnia Wacyn" mieści się w Radomiu-Wacynie. Właściciele to: Ewa Brzezińska i Andrzej Karczewski. Jest to firma stosunkowo młoda, ale posiada już własne tradycje. Zarówno właściciele, jaki pracownicy, wkładają dużo serca w pracę na rzecz firmy, dlatego zyskuje ona coraz ładniejszy wygląd i image na rynku.
Początki działalności sięgają 2004 roku. Zakład jest kontynuacją wcześniej prowadzonej przez ponad 10 lat działalności młynarskiej. Obecna produkcja nastwiona jest na wyroby piekarnicze i cukiernicze według własnych tradycyjnych receptur, na bazie najwyższej jakości surowców. Specjalizujemy się również w wyrobach okazjonalnych i artystycznych.
PIEKARNIA SARZYŃSKI to nieodłączny punkt każdej wizyty w Kazimierzu Dolnym. Założona przez Mistrza Piekarskiego Cezarego Sarzyńskiego, jest kontynuacją stuletnich rodzinnych tradycji.
Piekarnia Cukiernia Jarosław Gajda, to firma z tradycjami piekarskimi sięgającymi 1931 roku. Jesteśmy radomską, nowoczesną piekarnią, produkującą wyroby piekarniczo-cukiernicze.
Firma Batmar zajmuje się produkcją chlebu i pączków.