
Firma Marcinkowscy
Produkcja mięsa wieprzowego
Produkcja mięsa wieprzowego
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego Firma Marcinkowscy Sp. z o.o. jest rodzinną firmą założoną w latach ’90 przez Zbigniewa i Bogdana Marcinkowskich działającą w branży mięsnej. Główną działalnością firmy jest ubój trzody chlewnej oraz rozbiór mięsa wieprzowego. W ciągu ostatnich 2 lat nastąpił największy wzrost produkcji i ubój wynosi obecnie około 10 tysięcy sztuk tygodniowo, z którego 95% sprzedawanych jest w formie elementów, a pozostała część jako półtusze. Głównymi odbiorcami mięsa są: rynek krajowy i europejski, ale duża elastyczność firmy i zdolność dopasowania się do potrzeb odbiorcy pozwala na współpracę również z klientami z Azji, Afryki oraz Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki własnej, nowoczesnej bazie logistyczno-transportowej przedsiębiorstwo zawsze jest wstanie zaopatrzyć swoich klientów na czas.
Brak opinii